TECHNONICOL Corporation, un producător internațional de top de materiale și sisteme de construcție fiabile și eficiente, a devenit lider printre companiile care reprezintă industria materialelor de construcții în primul rating Forbes de responsabilitate ecologică, ocupând locul 18.
Organizatorii ratingului au remarcat siguranța materialelor termoizolante; în producția lor, Corporația nu utilizează plumb, cadmiu, compuși de mercur și concentrate de spumă cu un potențial ridicat de distrugere a stratului de ozon. De asemenea, s-au concentrat pe sistemul de colectare separată și reciclare a deșeurilor în companie. În special, fabrica din Khabarovsk pentru producția de spumă de polistiren extrudat, care operează 100% materii prime secundare - spumă de polistiren și substraturi pentru produse. Corporația a primit 62,2 puncte în ceea ce privește „Utilizarea resurselor”. „Politica de mediu” TECHNONICOL a fost evaluat la 56,8 puncte. În blocul Harm Reduction, compania a obținut 49,2 puncte. Experții au evaluat compania la 30 de puncte.
„Pentru noi, acesta este un indicator calitativ al recunoașterii responsabilității noastre față de mediu. Siguranța producției și ecologia sunt principalele priorități ale companiei, - a declarat Sergey Kolesnikov, coproprietar și partener de conducere al TECHNONICOL. – Acordăm o mare atenție reducerii impactului asupra mediului: reducerea consumului de resurse primare și a emisiilor de gaze cu efect de seră. Întreprinderile noastre sunt echipate cu sisteme de protecție împotriva efectelor nocive asupra sănătății umane și asupra mediului. Volumul investițiilor anuale pentru modernizarea echipamentelor este de aproximativ 5-10% din veniturile companiei.”
Publicația a studiat beneficiile și daunele pe care cele mai mari companii rusești le aduc mediului și a întocmit un rating de „30 de companii cele mai prietenoase cu mediul din Rusia”. Participanții au fost considerați în conformitate cu patru criterii echivalente: „Reducerea daunelor”, „Politica de mediu”, „Utilizarea resurselor” și „Evaluarea de la egal la egal” - fiecare dintre ele având aceeași pondere de 25%. Toți indicatorii au fost evaluați în raport cu veniturile companiei. La evaluarea companiilor au participat și ecologisti și experți în dezvoltare durabilă.