Productie

producerea materialelor termoizolante

Productie TECHNONICOL

Facilitățile de producție ale Corporației sunt dotate cu echipamente moderne de înaltă performanță fabricate de producători europeni de top: Boato International (Italia), Eurovek (Slovenia), Selen (Danemarca), Bernstorff (Germania), etc. Pentru producția de materiale izolante moderne TechnoNICOL folosește linii de producție unice dezvoltate cu participarea specialiștilor Centrului Tehnic al Corporației.
1992

ANUL FUNDĂRII SOCIETĂŢII TEHNONICOL

Производство ТехноНИКОЛЬ
Производство ТехноНИКОЛЬ
Производство ТехноНИКОЛЬ
Plant TECHNO, Cherkasy

Productie vata de piatra TECHNONICOL

Fabrica corporației TechnoNICOL pentru producția de materiale termoizolante pe bază de vată de piatră din Cherkassy este cea mai mare întreprindere modernă pentru producția de izolație termică incombustibilă pe bază de vată de piatră în industria construcțiilor din Ucraina.

Construcția întreprinderii a început în mai 2007. În primul trimestru al anului 2009, a fost lansată o nouă producție. Uzina TECHNO este o întreprindere modernă cu ciclu complet. Procesul de producție acoperă toate etapele - de la prelucrarea materiilor prime până la ambalarea produsului. Fabrica este echipată cu echipamente de înaltă tehnologie fabricate în Cehia și Germania. Astfel, calitatea materialelor produse este la nivelul standardelor mondiale. Linia tehnologică are o capacitate de până la 35 de mii de tone de izolație pe an.

Echipamentul avansat este dotat cu un sistem de control computerizat care controlează întregul proces tehnologic și calitatea produselor.

Controlul calității la fabrică, se aplică un control al calității în mai multe etape, ale cărui etape principale sunt:

  • controlul calității primite pentru toate tipurile de materii prime;
  • măsurători ale calității izolației termice produse în timpul procesului de producție;
  • controlul calitatii produselor finite.

Datorită locației sale geografice favorabile, planta poate furniza materiale termoizolante în toate regiunile Ucrainei.

Amplasarea întreprinderii permite livrarea produselor către consumatori oriunde în țară.

Ecologie

Responsabilitatea de mediu TECHNONICOL

Principiul principal al companiei TechnoNICOL este o atitudine responsabilă față de problemele de mediu. Activitatea companiei se bazează pe respectarea regulată a reglementărilor de mediu și a diferitelor standarde de mediu.

Crearea unui proces de producție lean, conform principiilor DAO TOYOTA, a făcut posibilă stabilirea unei producții fără deșeuri de XPS TECHNONICOL. Compania aderă la principiul conservării energiei, al respectării mediului, nu numai în fabricile noastre, ci și în ceea ce privește eliminarea deșeurilor. Zeci de milioane de metri pătrați au fost construite folosind sisteme TECHNONICOL fiabile și accesibile. Soluțiile de construcție TechnoNICOL în domeniul termoizolației și impermeabilizării clădirilor și structurilor oferă un mediu confortabil și prietenos cu mediul pentru locuit și muncă. Studiind în mod constant experiența mondială în îmbunătățirea ecologică a locuințelor, TechnoNICOL implementează standardele occidentale nu numai în management, ci și în producție. Până la 20% din materialele fabricate sunt exportate, ceea ce confirmă caracteristicile ridicate ale produselor. Linia de materiale termoizolante TECHNONICOL CARBON ECO din spumă de polistiren extrudat a primit certificatul ecologic „Leaf of Life”. Finalizarea cu succes a evaluării în sistemul de certificare voluntară de mediu „Leaf of Life” înseamnă că TechnoNICOL XPS este sigur pentru sănătatea umană și pentru mediu.

hinglas, Ryazan

Productie de sindrila SHINGLAS

Shinglas Plant LLC este o întreprindere modernă de producție de șindrilă SHINGLAS, care face parte din Compania TechnoNICOL, unul dintre cei mai mari producători europeni de materiale pentru acoperișuri, hidroizolații și termoizolante.

Sindrilele flexibile SHINGLAS sunt materiale bituminoase pentru acoperișuri pe bază de fibră de sticlă, care sunt plăci dreptunghiulare de dimensiuni mici, cu decupaje ondulate de-a lungul unei margini. Este ideal ca acoperire pentru acoperișuri înclinate. Principalul avantaj al șindrila este capacitatea de a utiliza pe acoperișuri de orice configurație, complexitate și formă.

Производство гибкой черепицы SHINGLAS

Fabrica a produs primul lot de șindrilă SHINGLAS în 2005. Experiența acumulată și cererea tot mai mare de produse au condus la implementarea unui proiect de construcție a unei noi linii moderne, care a fost realizat în cadrul unui acord de investiții cu guvernul. din regiunea Ryazan. Investiția totală s-a ridicat la 1,5 miliarde de ruble.

În iulie 2013, a fost lansată a doua linie, iar până în prezent nu are analogi în Rusia, Europa și țările CSI în ceea ce privește potențialul său de producție. Capacitatea fabricii este de 40 de milioane de metri pătrați. metri de produse finite pe an. Fabrica Shinglas este singura întreprindere din țară în care șindrila multistrat SHINGLAS este produsă în mod automat - un produs modern cu caracteristici estetice și operaționale ridicate.

Производство гибкой черепицы SHINGLAS
Производство гибкой черепицы SHINGLAS

Producția modernă a făcut posibilă creșterea productivității, oferirea consumatorului prețuri accesibile pentru materiale de înaltă calitate și extinderea semnificativă a gamei de produse, care include în prezent 12 colecții și aproximativ 70 de culori unice. Din 2014, a fost produs un produs unic pentru piața rusă - o țiglă flexibilă cu trei straturi din seria Continent. Departamentul de cercetare și dezvoltare al fabricii lucrează în mod constant pentru a îmbunătăți caracteristicile produsului, a crea noi forme și formulări de culoare.

Fabrica are un sistem de control continuu al calității în mai multe etape. Se verifică materiile prime de intrare, se efectuează controlul curent asupra materialului produs (inclusiv parțial de către operatorii liniei de producție) și se efectuează teste de laborator ale produsului finit pentru conformitatea cu standardele aplicabile. Laboratorul uzinei este dotat cu cele mai moderne echipamente necesare pentru testarea atat a materiilor prime cat si a placii flexibile in sine. Probele de produse finite sunt testate pentru rezistență la căldură, rezistență și deformare, pentru umflare, pentru geometrie, pentru ruperea cu un cui, pentru conținutul de bitum, pentru pierderea pansamentului, pentru permeabilitatea la apă, pentru rezistența la condițiile climatice.

Sistemul de management al calității al Shinglas Plant LLC a fost certificat pentru conformitatea cu cerințele standardului internațional ISO 9001: 2008 „Sisteme de management al calității. Cerințe”. Fabrica a fost prima din Rusia care a primit un certificat care confirmă conformitatea produselor sale cu GOST 32806-2014 „Placi bituminoase” introduse în 2015. Sindrila flexibilă SHINGLAS îndeplinește toate cerințele standardului european EN 544 în ceea ce privește cerințele de calitate, fiabilitate și durabilitate.

În prezent, produsele companiei sunt furnizate în peste 40 de țări din întreaga lume. O echipă unită de profesioniști ai fabricii lucrează pentru a se asigura că șindrila flexibilă SHINGLAS ocupă o poziție de lider pe piața materialelor pentru acoperiș nu numai în Rusia, ci și în străinătate.

Producția de membrane

Producerea membranelor polimerice TechnoNICOL

Membranele polimerice TechnoNICOL sunt materiale de hidroizolație moderne, care sunt asociate cu o abordare fundamental nouă a acoperișurilor și a hidroizolației subterane. Condițiile climatice rusești dictează propriile cerințe pentru calitatea materialelor de impermeabilizare și, în special, pentru membranele polimerice. Climatul european este mai blând decât cel rusesc, astfel încât materialele occidentale standard pot fi folosite în Rusia cu mari restricții.

După ce a decis să ofere clientului membrane polimerice sub propria marcă, TechnoNICOL a luat calea creării propriului produs, acordând o mare atenție protecției materialului de factorii externi. În 2008, TechnoNICOL a lansat prima fabrică de membrane PVC cu ciclu complet în Rusia, la Ryazan. Linia de producție instalată la uzina Logicruf nu avea analogi în lume. A fost introdusă o tehnologie unică de producție de coextruziune, care, spre deosebire de metodele tradiționale, ne permite să garantăm clienților o calitate de neegalat a materialului: omogenitate perfectă a structurii materialului de impermeabilizare, absența golurilor pe întreaga suprafață a membranei, și ca rezultat, caracteristici ridicate ale produsului și o durată lungă de viață.

În 2014, la uzina Logicruf a fost lansată a doua linie de extrudare a membranei PVC. Общая мощность производства составляет 20 000 000 кв м в год. С 2015 года полимерные мембраны LOGICROOF также производятся на заводе в Турине, Италия. Компания ТехноНИКОЛЬ является международным производителем гидроизоляционных материалов.

Tehnologie unică TRI-P®

Membranele polimerice LOGICROOF și ECOPLAST sunt fabricate folosind tehnologia unică TRI-P®. Principalul motiv pentru îmbătrânirea materialelor de hidroizolație este efectele agresive ale mediului. Deosebit de dăunător este efectul radiațiilor ultraviolete, în urma cărora materialul este distrus. Sub influența radiațiilor ultraviolete, majoritatea legăturilor chimice din polimeri sunt distruse, plastifiantul este înstrăinat și evaporat.

Astfel, are loc o distrugere treptată a suprafeței materialului și formarea de fisuri. Aici este necesar să se asigure o protecție fiabilă a materialului împotriva radiațiilor ultraviolete. Desigur, toți producătorii moderni folosesc absorbanți ultraviolete, care sunt concepute pentru a oferi o astfel de protecție. Dar numai tehnologia TRI-P®, implementată la uzina Logicruf, permite plasarea absorbanților exact acolo unde este cel mai necesar - într-un strat superior protector special. Astfel, creând un fel de „umbrelă” sub forma unui strat superior cu o grosime de 2 microni. Acest strat conține și stabilizatori speciali care blochează migrarea plastifianților din straturile principale ale membranei.

Echipamente de înaltă tehnologie ale fabricii

La uzina Logicruf a fost introdus un sistem electronic de control al grosimii straturilor de protectie si hidroizolatie, un sistem de control optic al suprafetei materialului, care garanteaza 100% absenta defectelor pe suprafata membranelor polimerice.

Fiecare rolă de membrane polimerice LOGICROOF și ECOPLAST este ambalată în ambalaj individual, care protejează ruloul de contaminare și expunerea la UV. Acest lucru este valabil mai ales în contextul șantierelor rusești. Deoarece contaminarea în zona viitoarei suduri poate duce la o îmbinare de proastă calitate.

Fabrica Logicruf are unul dintre cele mai bune laboratoare din Rusia în ceea ce privește dotarea cu echipamente speciale și calificarea personalului. De exemplu, are o unitate unică de răcire criogenică pentru testarea probelor de membrană polimerică pentru rezistența la impact la temperaturi scăzute. Camera de îmbătrânire artificială permite într-un mod accelerat evaluarea durabilității membranei, iar aparatul pentru laminare la cald face posibilă obținerea de mostre de film conform formulărilor modificate în condiții de laborator. Laboratorul este acreditat de Serviciul Federal de Acreditare.

control de calitate

Control internațional de calitate

În plus, există o cooperare activă în domeniul calității materialelor de acoperiș cu organizații științifice naționale și străine de renume. Printre aceștia se numără JSC TsNIIPromzdaniy, cel mai vechi institut de cercetare din Rusia în domeniul construcțiilor industriale. La JSC TsNIIPromzdaniy, au fost efectuate teste de îmbătrânire pentru a determina coeficienții de alunecare a membranelor cu o suprafață în relief.

Materialele noastre nu conțin plumb și alte componente interzise în Europa, ceea ce le face ecologice și nu are un efect dăunător asupra mediului. Fabrica Logicruf are certificare internațională ISO 9001, care indică conformitatea tuturor proceselor de producție cu standardele internaționale de calitate.